Kesä alkaa kovasti kääntyä syksyä kohden täällä Lapissa. Sain kuitenkin nauttia vielä viimeisistä kesäpäivistä Helsingin maisemissa. Reissu oli näppärä ja onnistunut. Menimme kaverin kanssa omalla autolla Rovaniemelle ja siitä sitten lentokoneella etelään.

Perjantai meni nopeasti majoittuessa kaveripariskunnan luo ja kuulumisia vaihtaessa. Lauantaina suuntasimmekin aamulenkin, -palan ja -saunan jälkeen kaupungille. Aamupala koostui mm. itse poimituista luumuista lenkin varrelta. Sää oli mitä mainion. Kaupungilla päädyimme (sattumalta) "Makuja maakunnista" -markkinoille, jossa maistelimme pieniä suupaloja ja itse söin lounaaksi uudenmaan hampurilaisen. Se oli maukas. Hamppari sisälsi mm. rucolaa, salaattia, tomaattia, kunnon pihvin jne. Jälkkärikahvit joimme Ravintola Tornissa. Sieltä oli huikeat näkymät. Kävimme myös vähän kaupoissa hypistelemässä. Tuli ostettua pari työvaatetta syksyksi Mangosta. Halusin käydä jossain sellaisessa vaatekaupassa, joita ei ole täällä Lapissa. Muuten aika vierähti kaupungilla kävellessä ja päädyimme monen mutkan kautta vasta illaksi majapaikkaan korttia pelaamaan. Sen verran on ajat teiniajoista muuttuneet, etteivät kaupungin yökerhot enää jaksaneet kiinnostaa meitä. Parasta oli ystävieni seura ja "laatujutut". Olemme tunteneet lapsesta saakka ja aina harvoin kun näemme, niin se on terapeuttista.

Sunnuntain ohjelmistossa parasta oli Kauppatorilla palloilu. Haistelin merta ja tankkasin auringon säteitä varastoon talven varalle. Lokit antoivat myös pienen jännitysmomentin rauhalliseen kahvihetkeen. ;)

 

Illaksi lentäen kotiin ja maanantaiksi töihin. Kaikin puolin soma reissu!

 

Petruska